שימוש בחניון משותף

שאלה:

שכונה חדשה שנוסדה אין עדין בתי כנסיות מסודרות התארגנו אנשים וסגרו חלקים מחניון תת קרקעי שנבנה מכספי כלל הרוכשים ומיועד לחניה בלבד וארגנו שם בתי כנסיות ארעים אני יודע במפורש שיש שכנים שמתנגדים לזה נחרצות
השאלה האם לי מותר להכנס לשם ולהתפלל שם ולהנות מזה או שזה גזל? השאלה היא באופן אישי עלי לא על אלה שגדרו את השטח וייעדו אותו לבית הכנסת ובפועל השתלטו עליו

תשובה:

שלום וברכה,

היות ומדובר בבתי כנסת זמניים בלבד, מותר לרוב השכנים להליט להקים בית כנסת זמני ולקיים שם מניינים. אם היה מדובר בבית כנסת קבוע, זכותם של המיעוט להתנגד שלא יפקיעו את הרכוש שלהם להקמת בית כנסת, אבל בשימוש ארעי שמשמש את כלל השכנים אין איסור. ולכן אם רוב הדיירים מסכימים מותר לך להתפלל שם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשימוש עראי ללא כוונת להקדשת המקום לבית כנסת אין איסור לישון ולגור מעל זה, רק לראות שמעל הארון קודש ממש אין שירותים או מיטת זוג נשוי.