מוצרים שנפלו מהמדף בסופר וניזוקו

שאלה:

הייתי לפני כמה זמן ברמי לוי, נגעתי בחבילות של פסטה ואז זזתי כמה מטרים, אח"כ הפסטות נפלו ונפתחו וכנראה לקחו אותם, רציתי לדעת האם אני אשם וצריך לשלם ואם כן מה בדיוק לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם נגעת בצורה סבירה והפסטות נפלו וניזוקו, אין עליך אחריות, כיון שפסטות שנופלות מהמדף על ידי נגיעה הרי זו ראיה שלא הונחו בצורה טובה, והאחריות על הסופר ולא עליך.

אם הפסטות היו מונחים בצורה טובה ואתה עשית פעולה חריגה ולכן הפסטות נפלו חל עליך חיוב תשלומי נזקים.

בהצלחה.