לקיחת תרופות מהמרפאה – גזל

שאלה:

השתחררתי לא מזמן מצה״ל הייתי חובש מהמרפאה ולקחתי אליי הביתה תרופות וציוד חבישה זה פשוט ציוד ששכב אצלי בחדר ללא מענה ובמקום להחזיר למרפאה לקחתי לבית לשימוש פרטי השאלה שלי האם זה גזל ואם כן איך אפשר לחפר על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקחת ציוד ותרופות מהמרפאה לצורך פרטי – הציוד שייך לצה"ל.

כדי לכפר על זה יש לעשו צורכי רבים. דהיינו לשום את הערך של הציוד שלקחת ולשלם את הערך הזה למקום ציבורי – תמנ"ס, בית כנסת, מקווה וכדומה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, כאשר גזל ויודע למי גזל, ודאי חייב להחזיר לאותו אחד שגזל. אבל אם גזל ולא יודע ממי גזל ורוצה לעשות תשובה ולהוציא את הגזל מתחת ידו, יכול לעשות עם כספי הגזלה צורכי רבים, ואז מתקן בדיעבד את הגזילה. התיקון הוא לא לחלוטין, ולכן אם ימצא את הנגזל יצטרך להשיב לו שנית.
    הפוסקים כתבו שכשיעשה צורכי רבים משים יזמנו את הנגזל או את יורשיו שיהנו מהצורכי רבים ובכך תושב הגזלה.