כיבוד הורים – אב ביקורתי ופוגעני

שאלה:

האם יש הגיון בכך שאדם לומד (מתחיל עם מוסר) על מצווה מסוימת חשובה
ומאז הנסיונות שלו בעניין זה מתעצמים יותר עד כדי שהוא מרגיש שבזה הוא לא יכול לעמוד ?
ידוע שאדם נופל במשהו פעם אחר פעם ילמד הלכות ומוסר שקשור לאותו הדבר
בצער רב מאוד התחלתי ללמוד הלכות כיבוד הורים לאבא שלי שיחי' שהוא אדם קשה וביקורתי -כבר שאלתי פה על כך. ומאז הוא גם התחיל לפגוע ואם עברתי את שלב הכעס ואני כבר מכבדת אם פגיעות אני כמעט ולא יכולה להתמודד ומוצאת את עצמי באותה סטואציה אם לא קשה יותר
האם עלי להפסיק את הלימוד? יתכן וזה מהיצר הרע כמו שתמיד אומרים ויתכן שקפצתי דרגות עם הלימוד הזה מהר מידי. איך אוכל לדעת?

תשובה:

אני לא רואה קשר בין הלימוד להתעצמות יצר הרע, אין בזה הגיון. הדבר שכן יכול להיות, שכאשר התחלת ללמוד התפתחה אצלך המודעות לענין, ולכן את יותר שמה לב למצבים שבהם את נכשלת או סבורה שאת נכשלת. כדאי קצת לשלב ייעוץ רגשי בענין זה, כדי למצוא את הדרך להעצים את עצמך מבפנים ולהתחסן מפני פגיעות שאינן מוצדקות ואינן ראויות.

בשורות טובות.