האם ניתן לתבוע

שאלה:

שלום רב, הוצאנו ת.ב.ע. לבנין של 12 דיירים ,כולם ידעו שעושים את זה , חלקם רצו , חלקם לא היו מעוניינים, בעלויות השתתפו ושילמו 6 בלבד.
לאחר שנתיים מסיום התהליך שני דיירים אשר לא שילמו רוצים לממש את הזכות של הת.ב.ע ללא ששילמו עבור העליות של הת.ב.ע.,
האם הם חייבים לשלם ?
האם ניתן לתבוע ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הוצאת ת.ב.ע. לבניין, כל השכנים שנהנים חייבים להשתתף בהוצאות שהם נהנים. ולכן כל שכן שרוצה לבנות הרי הוא נהנה מההוצאה שלך ועליו להשתתף באופן יחסי לכל ההוצאות שהוצאתם עבור הכלל. הן על אישורי בנייה, הן הוצאות תב"ע, והן על יציקת יסודות ועמודים.

בהצלחה.