ברכה על החזרת מזוזות אחרי בדיקה

שאלה:

אדם שמחזיר מזוזות שהיו בבדיקה כשבוע [ובנתיים היה קבוע מזוזות חילופיות] האם חוזר ומברך?

תשובה:

כיון שזו אינה אותה מזוזה, ולא מחזירים באותו היום, יש לברך.

מקורות:

על כך שבהחלפת מזוזה מברכים שוב, ראה ס' האשכול [אלבק עמ' 195] והביאור על פי הרמ"א סי' ח סעי' יד, וכן נראה בביאור הלכה סו"ס כה, וראה מהר"ם שיק יו"ד סי' רפה ודעת קדושים רפט ד ושבט הלוי ח"ב סי' קנח. אמנם בשו"ת מהרש"ג ח"א יו"ד סי' נז כתב שזה תלוי במחלוקת הבית מאיר והמגן אברהם ביוצא לסוכת חברו אם מברך עליה, אמנם יש שחילקו שכן שם החיוב הוא בגברא והוא מקיים את מעשה ישיבתו בשתי הסוכות כאחת, משא"כ כאן שכל מזוזה היא מעשה מצוה חדש.