שימוש בכספי מעשרות

שאלה:

המשפחה המורחבת נהגה להפריש כספי מעשרות לחשבון יעודי , הכסף שהצטבר שימש לגמ"ח הלוואות ללא ריבית ולעיתים כתרומה.
העוסקים במלאכה התעייפו וגם יש סכום שלא תמיד מנוצל . השאלה, האם ניתן לתרום את כול הכסף לטובת הקמת מרכז למתנדב של עמותת ידידים. המרכז ישמש את העמותה לחיזוק פעילות ההתנדבות של ידידים ומרכז תומך בסביבה ככול שיצלח ?

תשובה:

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי מה המרכז הזה יעשה, כמה כסף נדרש ומה יהיה בפועל מלבד עידוד התנדבות…, אם תוכל לפרט אנסה לסייע יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בחשבון הצטבר סכום של כמה מאות אלפים, חשבנו בעתיד לפתוח מעין בית תמחוי כולל אופציה לאירועים , חשבנו שעמותת ידידים תקים ותפעיל את המקום . הם שמחו אך אמרו שהם רוצים לשלב מרכז למתנדבים של העמותה , לצורך קיום הדרכות מרכז פעילות פנאי עם פינת קפה וכד'… ע"מ שהמתנדבים לא ישהו בחוסר מעש או במקומות בטלים.
    בשיגרה , עמותת ידידים עוסקת במתן עזרה לרכבים ומעליות תקועים וברוח התקופה בשינוע ארוחות ותרופות למבודדי קורונה וכד'.
    עמותת ידידים עמותה מסודרת ומוכרת ופועלת בהתנדבות ומסייעת לאלפים מידי שבוע .אם וכאשר יוקם המרכז ,אננו יכולים לצפות בוודאות את אופי השימוש ותחזוקת המקום. והאם אכן ישמש גם כבית תמחוי ואירועים לנזקקים.