לאכול מוצר במהלך הקנייה

שאלה:

האם מותר במהלך קניות בסופר לאכול חטיף או שתייה וכמובן בסוף הקנייה לשלם כלומר להעביר לה את הבקבוק הריק או השקית הריקה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר ללקוח לאכול מוצא במהלך הקנייה לפני ששילם כאשר בדעתו לשלם על המוצר בסוף הקנייה.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר הגביה את המוצר כדי לקנותו נחשב לקניין והמוצר שייך לקונה. אלא שאם לא ישלם עבור המוצר בטל המקח, אבל אם ישלם על המוצר בסוף הקנייה התברר שקנה את המוצר מהרגע שהגביה ולכן מותר לו לאכול.