קונה דירה שחזר בו מהסכמתו לאחר את כניסתו לדירה

שאלה:

שלום וברכה
מכרתי דירה לפני כמה חודשים, וכתבנו בחוזה שהכניסה לדירה תהיה בה' תשרי, השבוע ביקשתי מהקונה לדחות את זמן הכניסה ב20 יום, והוא הסכים לכך, ולאחר כמה שעות הוא התקשר ואמר שהוא חוזר בו ורוצה להכנס לדירה בזמן, שכנעתי אותו, והוא הסכים בתנאי שאשלם לו דמי שכירות על ימים אלו.
בדקתי בחוזה וכתוב בו שרק הסכמה בכתב מחייבת.
שאלתי היא אם מותר לו לחזור בו או לדרוש את דמי השכירות, ואם יש בזה מי שפרע.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הקונה שהסכים לאחר את זמן הכניסה יכול לחזור בדבריו ולדרוש שכר עבור ימי האיחור. ואין בדבריו הראשונים שום התחיבות.

בהצלחה.

מקורות:

איסור מי שפרע לא שייך כאן. כאן שייך האיסור של מחוסרי אמנה, אדם שהבטיח דבר מה לחברו יכול אסור לו לחזור מדבריו. אולם כל זה רק אם הבטיח מתנה מועטת, שהמקבל סמך דעתו לקבל. אבל מתנה מרובה אין סמיכות דעת, ואין איסור של מחוסרי אמנה. ולכן הקונה שהסכים לאחר לא חל שום דבר בהבטחה שלו, כיון שלא היה קניין. וגם איסור מחוסרי אמנה לא שייך, כיון שעשרים יום זה מתנה מרובה, ולכן זכותו לחזור מהבטחתו ולדרוש תשלום שכירות.