מלח בשרי / חלבי

שאלה:

שלום רב, יש לנו קופסה קטנה עם המלח, ולוקחים משם מלח לכל מיני בישולים, אך לפעמים אנחנו גם משתמשים אותה בשולחן שבת בשרי, ושמתי לב שלפעמים לוקחים משם מלח בידיים, האם יש אם זה בעיה? יש חשש, שמלח יהפוך להיות בשרי, ולא נוכל להשתמש לבישולים חלבים? ואם כן, בדיעבד אם השתמשנו אותו לבישולים חלבים, האם זה עושה בעיה לכלים חלבים שלנו? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן ראוי להקפיד שיהיה מלח בשרי ומלח חלבי, כיון שמצוי שנוגעים בידים מלוכלכות, או בוזקים מעל שיר עם אדים בשריים וכדומה, וכך נהוג בכל בתי ישראל. בדיעבד ודאי שהכלים כשרים, כי גם אם היה שם משהו הוא בטל בשישים בכל תבשיל אלו בזקתם את המלח.

שבוע טוב.