גניבת קניין אלקטרוני

שאלה:

שלום לכבוד הרב
כידוע קיום ישנם משחקי מחשב שבהם משחקים ביחד אנשים מכל העולם אחד עם השני. ישנם מהמשחקים הללו שאפשר לקיים מקח וממכר ולהחליף דברים עם אחרים אף תמורת כסף אמיתי. למשל: לקנות נעליים במשחק תמורת 800 שקל אמיתיים.
אדם שגנב חפץ וירטואלי שכזה, ולא יודע את זהות הנגנב, האם צריך לתת את הסכום שגנב לצרכי הרבים?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מבין בתחום המשחקים, אבל ודאי שאם אדם גנב שנמכר, גם אם הוא וירטואלי, עבר באיסור גזל ועליו להשיב את הגניבה. אלא שאם הנגנב הוא גוי אין חובת השבה – למרות שאסור לגנוב את הגוי. ואם הוא יהודי חייבים להשיב לו, ואם לא ניתן להגיע אליו יש לעשות בו צורכי ציבור.

בהצלחה.