סכום כתובה נמוך – המשך

שאלה:

אני לא מעוניין לרשום סכום גבוה. לדעתי סכום בין 5000 ל10,000 שקלים זה מכובד מאוד!

כי ההפך ככל שאני ארשום סכום גבוה יותר זה ידרבן אותה להתגרש, אך אם ארשום סכום נמוך היא לא תמהר לפרק את הנישואין.

תשובה:

שלום וברכה

אתה החתן הראשון שאני פוגש שעוד לפני התחתונה חושב מה ידרבן את אשתו להתגרש… ואגב אלו שטויות של ממש, אף אחד לא מתגרש כדי להרויח כמה עשרות אלפי שקלים… ובעז"ה תחיו באהבה רבה עד מאה ןעשרים שנה ותקימו דור ישרים מבורך. בנוגע למה מכובד תשאל את הרב שמכיר אותך ואת בני קהילתך, כפי שאמרתי לך זה פחות מהמקובל, ויש אנשים שנעלבים מכך, כביכול היא לא חשובה בעיניך. 50,000 ש"ח זה המקובל אצל בני עדות המזרח לפי דעתי. כמו כן הדירבון שלה אינו רלוונטי, לפי ההלכה המקורית בעל רשאי לגרש את אשתו בעל כרחה ואשה אינה יכולה לכוף את הבעל לגרש, יש תקנות מאוחרות יותר בענין זה שמונעות גירושין בעל כרחה, אבל הנקודה הזו המקורית היא זו שמחמתה קבעו שהבעל יתחייב כתובה, כדי שלא תא קלה בעיניו להוציאה וזה מה שכתבתי לך לפני שבת.