נזילה מדירה שכורה

שאלה:

שלום וברכה!
אנחנו גרים בדירה שכורה השכן מקומה מתחת אמר לנו שיש לו שנזילה מאמצע התקרה וכנראה היא מאצלנו הוא טוען שאנחנו צריכים להביא מישהו שיבדוק את העניין האם הנזילה מאצלנו וכמובן נתקן במידה וזה מאצנו
רציתי לשאול קודם כל האם אני מחויב בכלל להיכנס לנשוא הנזילה או שזה חל על הבעל דירה שלנו ואנחנו לא צד בעניין? בנוסף האם באמת אנחנו אלא שצריכים לבדוק האם הנזילה היא דרכנו או שעליו לעשות את הבדיקות ולהוכיח שאנחנו באמת אלו שמזיקים לו?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

כל תיקוני נזילות לא מוטלים על השוכר אלא על המשכיר.

אין צורך למהר להזמין בדיקת נזילות, כיון שאם יתברר שהנזילה לא שייכת למשכיר יהיה לו קשה להוציא את הוצאות הבדיקה. לכן זכותו לדרוש מהשכן שמתלונן על הנזילה שיביא בודק שיאתר את מקור הנזילה, ואם התברר שהנזילה מהדירה של המשכיר, חייב המשכיר לשלם את הוצאות איתור הנזילה ואת הוצאות תיקון הנזילה.

בכל מקרה כל הדו"ד צריך שיהיה בין המשכיר לבעל הדירה ולא שייך לשוכר.

בהצלחה.