יום כיפור

שאלה:

שבוע טוב, אם בנאדם כל השנה לא שמר שבת(וגם לא מתכוון אחרי כיפור לשמור שבת) , אבל צם בכיפור, ימחלו לו על השבתות שהוא לא שמר?

תשובה:

לא. יום כיפור להלכה לא מכפר בלי תשובה. אבל הוא יקבל שכר על קיום מצות עינוי יום הכיפורים, שאת זה קיים. אבל אנא, זה לא מתפקידך לקחת אחריות על ההורים וגם לא על אשתך, מה שבידך לעשות זה לדאוג למצבך, ולהשתדל בכל מה שדיברנו בענין חינוך הילדים, רק אוירה נעימה ולא לחוצה בבית, תגרום להאהיב על כולם את התורה והמצוות בעז"ה. בורא עולם יודע שמי שגדל בבית חילוני קשה לו להתקרב, ותן לו להסתדר עם בניו ובנותיו…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנחנו באמת לא יודעים מי יענש ומי לא, לעולם לא נדע מי יתבע יותר, אן אדם שנולד במקום דתי ומכיר את הכל ולא מתקדם מהמקום שבו הוא נמצא הלאה, או אדם שבאמת לא מכיר ויש לו מחסומים רגשיים, לכן את כל נושא השכר ועטנש נשאיר לבורא עולם, זה לא הנושא שלנו, אנחנו רק מתמקדים בעבודת ה' ובקירוב ובשמחה.