המשך

שאלה:

קודם כל תודה
התפללתי עליה עוד לפני שהייתי בשידוכים ובאמת רציתי שהיא תתחתן בלי קשר אלי ובכיתי עליה כל כך הרבה
התפללתי וביקשתי מה' שיתן לי סימן למה עדיין לא התחתנתי ומה מעכב והוא לא נותן או שהוא נתן ואני לא מזהה את זה אני כבר מרגישה שאין צורך בתפילות שלי על זה שאתחתן כי אני לא חושבת שזה יקרה מתישהו אם זה לא קרה עד עכשיו למה שזה יקרהאם התפללתי ובכיתי כל כך הרבה וזה לא עזר אז אין לי עניין להמשיך

תשובה:

יש דבר שנקרא עיון תפילה, שאדם מרגיש כביכול אם הוא יתפלל מגיע לו שתתקבל תפילתו, הגמרא אומרת בברכות שכאשר אדם מעיין בתפילתו וסבור כך, סופו בא לידי כאב לב, כי זה רק מעורר עליו קיטרוג, מה מגיע לך משהו?! הדרך להתפלל היא להתחנן, להבין שלא מגיע לנו כלום, לקבל הכנעה בפני בורא עולם, ובעז"ה תזכי שיתקבלו תפילותיך, אין תפילה ששבה ריקם!