המעיין בתפילתו בא לידי כאב לב

שאלה:

האם יש בעיה לאדם לאמר -לחשוב שבזכות תפילתו לבורא עולם נושע?
שמעתי שכתוב (נשמח גם למקור המדויק) שהאומר שבורא עולם יקבל את תפילתו כי כיוון בתפילה זה מקטרג  ובודקים אותו למעלה,
אלא צריך האדם לאמר שבגלל רחמי ד' עליו נושע.
מדובר רק על הכוונה בדווקא או גם על עצם התפילה הכללית שבאה ממנה הישועה?

תשובה:

שלום וברכה

הגמרא בברכות לב ב אומר שהמעיין בתפילתו ומצפה מתי יעשה ה' בקשתו, ומשום שהוא סבור שהיתה תפילה טובה וראוי שתענה… בא לידי כאב לב. אדם אמור להתפלל בכוונה ובאהבה ומתוך אמונה שה' את הטוב בעיניו יעשה. כאשר אדם מרגיש כביכול מגיע לו, או כביכול תפילה טובה דין הוא שתתקבל – בא לידי כאב לב.