האם אפשר לשיר את הפסוקים בחופה?

שאלה:

במידה וקשה לחתן להגיד את הפסוקים "את מקודשת לי בטבעת.." ו"אם אשכחך.." בקול רגיל, האם הוא יכול לשיר אותם? (יש לחתן קושי בדיבור)

תשובה:

את ההרי את מקודשת לי נראה לי שלא כדאי לשיר, זה יראה מוזר ותמוה. תאמר בשקט שרק האשה והעדים ישמעו וזה בסדר. את אם אשכחך אפשר לשיר או סתם ללחוש בשקט, אף אחד לא צריך לשמוע.

ועוד דבר חשוב מאוד שעליך להפנים, להתבייש צריך רק בחטאים! אם יש לך קושי בדיבור זו לא בושה!

מזל טוב ותמיד שמחות.