אלכוג'ל ביום כיפור

שאלה:

שלום רב,
האם מותר להשתמש באלכוג'ל ביום כיפור (והאם מותר כל היד או רק עד פרקי האצבעות. במיוחד שבמריחה שרק עד פרקי האצבעות אין בה ממש כדי לחטא את היד)?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש צורך בחיטוי הידים, אדם נקי במקום שיש חשש שהוא נגוע או עוסק עם ציבור וכדומה, מותר לחטא את הידים באלכוג'ל, הוא אינו נחשב סיכה כיון שהוא אינו מועיל לידים אלא להיפך פוגם בעור, ורק מחטא. כמו כן קשה להגדיר רחיצה כיון שהוא מתנדף. אבל שלא לצורך אין להקל, גם מי שרגיל כל כמה שעות לחטא ידים, ככל שאין סיבה אין לעשות זאת ביום הכיפורים. משום שאני מצרף להיתר את הכלל שמותר לרחוץ זוהמה ביום כיפור.