צום יום כיפור – דלקת בדרכי השתן

שאלה:

שלום הרב,
במהלך צום תשעה באב הרגשתי תחושה של צריבה במתן שתן, הליכה מרובה לשירותים וכאב ותחושה לא נעים במהלל הצום.
בביקור אצל רופא העלתי אצלה את החשד לדלקת בדרכי השתן. היה לי גם חשד לפני הצום של ט' באב אם כי לא הגעתי לרופאה כי הקפדתי על שתייה מרובה והתסמינים נרפאו. הרופאה אמרה שאם אין תסמינים ותלונות אין צורך בטיפול אנטיביוטי. אני חוששת כי בצום יום כיפור בגלל המחסור בנוזלים תחזור התחושה הלא נעימה. (צום תשעה באב עבר לי מאוד בקושי ואני צמה טוב יחסית בדר"כ).
האם ישנו היתר לשתייה בשיעורים שלא אגיע למצב חמור של התייבשות?
שנה טובה.

תשובה:

שלום וברכה

דלקת בדרכי השתן זה לא משהו שקיים לעד, גם אם היתה לך דלקת בתשעה באב אין סיבה לחשוב שהיא תהיה גם היום הכיפורים… יש לשאול רופא בהתאם למצב. במקרה שיש דלקת בדרכי השתן, ככל שזה רק צריבה ויציאות תכופות, מספיק שתייה לשיעורין, אבל כשיש צריבה חזקה ממש או דם בשתן, יש לשתות מיד כמה כוסות, ואחרי כמה שעות שוב, עד שהשתן מצטלל. במקרה שזה מלווה גם בחום צריך שתייה מרובה מאוד.

רפואה שלמה