חישוב בין מוכר לקונה

שאלה:

ראובן רכש דירה לפני מספר שנים לאחר מכן הוציא היתר בניה על הגג והרחבה לצד, וחיפש קונה לטאבו משותף לפני מספר חודשים נחתם חוזה על הקומה התחתונה לפי 80 מ"ר ומחיר החלק שנמכר חושב יחסית לפי מחיר שוק למספר המ"ר בטאבו משותף כאשר הקונה משלם מחיר איקס והמוכר הוא זה שיבנה לו, מדובר בהריסה ובנית שתי הקומות מחדש
במהלך הבניה הוחלט לחרוג כ 10 מר סה"כ יוצא 90 לקונה ונעשה גם על דעת ובקשת הקונה

מה המחיר שיש על הקונה להוסיף
האם יש לחשב מה מחיר נכס של 90 ולשלם הפער
או שלאחר שקנה הרי שהתוספת אינה קשורה לקניה ויש לשלם רק עלויות בניה והוצאות נלוות בלבד

ברור שאם זו היתה קניה במשותף כל אחד היה משלם את חלקו בעלויות
אך הצדדים מכיוון שמדובר במוכר שהחזיק בדירה מספר שנים ועכשיו מכר חלק לפי מר וכפי שקבלן מוכר כמה דירות בבנין כל דירה משולמת לפי מר שקיבל הקונה, ולא נאמר שדירת 3 חדרים תעלה כך וכך ול 4 חדרים יוסיפו רק עלויות בניה למר הנוספים.

ובפרט שהמוכר לקח על עע את הבניה ומספק לקונה מוצר מושלם

ולא כמו שותפים שקנו יחד דירה שמחלקים את הקניה ואחכ עלויות בניה ואחריות ההוצאות ואו הוצאות נוספות ובצ"מ על שתיהם

תשובה:

שלום וברכה,

הקונה רכש דירה של 80 מ"ר פלוס בנייה. ולכן אם הקונה ביקש להוסיף עוד בנייה של חריגה של 10 מ"ר, הרי זה מקח חדש ואת זה הוא לא קונה מהמוכר, אלא המוכר בונה עבורו עוד 10 מ"ר, ולכן על הקונה לשלם מחיר של בנייה בלבד. ולא מחיר של חדר נוסף בדירה.

בהצלחה.