זמן עלות השחר

שאלה:

בלוח הזמנים ההלכתיים מופיע זמן עלות השחר בשעה 4:58 , כאשר עד השעה (כמעט) 5:45 הירח נראה עוד במלוא עוזו והדרו,והרי כתוב מפורש בששת ימי הבריאה " ואת המאור הקטן לממשלת הלילה" ,הרי מפורש שכל זמן שהירח מאיר נקרא לילה וכן מוכח מהסוגיא בגמ' יומא (כח,ע"א-ע"ב) אמר להם הממונה הגיע זמן שחיטה, ע"ש. וא"כ איני מבין כיצד באותו זמן בלוחות הזמנים ההלכתיים מופיע זמן עלות השחר?
בברכה רבה

תשובה:

הנושא אינו האפשרות לצפות בירח, אלא מה מידת השפעתו, וממתי שיש השפעה קלושה של שמש [אילת השחר, כמעט לא ניכר], כבר פוחתת השפעת הירח וזה נחשב יום.