היחס האמיתי לאשה ביהדות

שאלה:

האם אני בהגדרתי חמת מלאה צואה? או שמא מכונה לייצור תינוקות? ואולי דווקא חפץ למילוי תאוות? להציל מהחטא?

תשובה:

חלילה וחס! את בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל בכל הדורות! את החוסן הנפשי והרוחני של העם היהודי! מי שיודע מה זו אשה לגבר ומה זו אם לילדים, מבין שכל חיי הרוח, כל הכח הנפשי לפעול ולעשות, כל בריאות הנפש ושמחת החיים היא בזכות האם והרעיה! את ההמשך הישיר של הנביאות שעמדו לישראל, האמהות הקדושות, דבורה הנביאה ויעל אשת חבר ועוד ועוד.

ואם בכל זאת נתייחס לציטוטים שלך, אם תבדקי אותם היטב הם תמיד באים כסוג של תוכחה לגבר, ולא כהגדרת מהות האשה חלילה. באים נזוף בגבר נמוך ורדוד השטוף בתאוותיו, אז אומרים לו תפסיק להתייחס לאשה במובן הגופני, שהרי במובן הזה תמיד יש משהו חסר הגיון בכל הרצון לקירבה גופנית שלא עומד מאוחריה קשר נפשי, שהרי החיבור הוא במקום הטינופת, ומלבד יצר זה בלתי ניתן להסבר הגיוני. כמו כן אומרים לגבר שיש לו קושי בשלום ביתו, מה לך כי תלין על אשתך, ותתלונן על מצבך, דייך בכך שהיא מצילה אותך מן החטא. כלומר גם במצב הכי גרוע של חיים משותפים, שהחיים בבית לא נעימים, עדיין תמיד יש לך להכיר טובה לאשתך, ואפילו אם הדבר היחיד שיש לך ממנה הוא זה, ממילא תלמד להביטו באשתך תמיד רק לחיוב ולא לשלילה.

ערב מבורך.