הסעת תלמידה והקורונה

שאלה:

בס"ד
יש לנו מסיע לבת לבית הספר מזה שנים. ברוך השם. ההסכם היה שעל הסעות הלך וחזור נשלם סכום X, כאשר גם החופשה הארוכה של תחילת ניסן ועד המימונה ישולם מלא למרות שאין לימודים. וככה היה שנים.
אלא מאי? כזכור, באדר השנה החליטה הממשלה שיש סגר מהיום למחר בבתי הספר שנמשך כמעט 60 יום.
הנהג מתקשר ושואל מה עם שכרו לחודש אדר? עניתי לו: אמת מגיע לך את הימים שהסעת את הבת בפועל כ10 ימים ולא על חודש מלא כי:
1. רכבך עמד ולא ביצע הסעות לתלמידים.
2. רוב המדינה נכנסה להלם חל"ת ופיטורין והדברים ידועים.
הנהג כעס וטען שיתר ההורים כן שילמו לו מלא למרות הנסיבות. עניתי לו שאם אני שוחה נגד הזרם המסקנה שאני טועה?? נוצרה מחלוקת.
מה אומר כבודו?

תשובה:

שלום וברכה,

עבור החופשה של ניסן יש לשלם תשלום מלא.

עבור הימים שהתבטלו הלימודים בעקבות הקורונה, ולא היה צורך בנסיעות אין חובה לשלם. וטוב שההורים ישלמו שליש. ואם הנהג קיבל חל"ת אין חובה לשלם לו גם לפנים משורת הדין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.