גילוח ותספורת לאחר 30

שאלה:

אנחנו באבלות על אחותנו, היא נקברה בתאריך ג' באלול והשלושים יוצא בג' בתשרי שזה צום גדליה ויום אחרי ראש השנה. האם אנחנו יכולים להתגלח ולהסתפר בערב ראש השנה או רק לאחר העליה לבית העלמין בצום גדליה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהשלושים הוא כבר לאחר ראש השנה – בג' בתשרי, אין להסתפר קודם לכן.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשו”ע סימן שצט,ג מבואר שמותר(ונחלקו המחבר והרמ”א שם האם רק סמוך לכניסת החג או גם קודם)
    ובסעיף ו מדובר שדין ר”ה בזה כדין כל הרגלים.
    וכן בסימן תקמח מבואר כן.