לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת תאנה טרי אורגני

שאלה:

1 איך בודקים תאנות טרייות אורגני?
2 האם יודעים איפה אפשר לקנות בירושלים תאנות טריות אורגני הכי נקי?

תשובה:

שלום וברכה

הבדיקה מאוד מאוד קשה, והמומלץ לא לאכול תאנים בכלל. אני לא אכלתי תאנה לא טריה ולא מיובשת כבר 30 שנה.

אופן הבדיקה [מתוך כושרות]:

תחילה יש להסיר נגיעות חיצונית, באמצעות שטיפת הפרי תוך כדי שפשופו בעדינות. (במידה וישנם כתמים חומים על גבי הקליפה יש להסירם).

בנקב שבתחתית התאנה מצויים עגולים לבנים בצורת אליפסה, אלו ביצים של צרעת התאנה, ומשום כך יש להסיר את כל 'המבוך' שבתוך הנקב.

כדי לבדוק האם ישנה נגיעות פנימית יש לחצות את התאנה לשנים, לקפל לאחור על מנת להפריד את נימי הפרי, ולהתבונן היטב האם בין הנימים ישנה תנועה של  רימות הדומות מאוד לנימי הפרי.

ליתר בטחון, אפשר להשרות את חצאי התאנה בקערה עם מים למשך מספר דקות ולראות האם צפים תולעים על פני המים (כדאי להשתמש בקערה בצבע כהה, כך יבלוט צבען של התולעים הלבנות). אם לאחר בדיקה זו לא נמצאה נגיעות בפרי, אפשר לאוכלה.