כספים בענייני חתונה וכד'

שאלה:

כבוד הרב שלום וברכה
ההלכה כל מה שקנתה אישה קנה בעלה ,
האם בחורה שחסכה כסף לפני החתונה האם הכסף שייך לבעל לפי ההלכה ברגע שהם מתחתנים "כל מה שקנתה אישה קנה ובעלה"?
יצאתי לפגישה עם בחור והוא אמר לי באחת הפגישות שכל מה שאני מרוויחה שייך לו לפי ההלכה.. ואין לי שום דבר מצד עצמי,
אני בחורה עובדת ,האם כך ההתייחסות לכל הנושא הכספים בחתונה
בעידן שלנו ,
בברכה ישר כח

תשובה:

שלום רב,

כספים שהאישה הביאה מלפני הנישואין הם שלה. הם מוגדרים כ"נכסי מלוג" כלומר, הקרן שייך לה, והפירות (הרווחים) של הבעל. לדוגמה, אם יש דירה, הדירה של האישה והשכירות משך הנישואין של הבעל. כספים של האישה מרוויחה תוך כדי הנישואין זה מורכב יותר. וגם השאלה היא מאיפה היא מרוויחה. בדרך כלל רוב העבודות שהנשים עובדות בזמנינו של נתון למחלוקת בפוסקים האם הן של הבעל או של האישה ראי לדוגמה כאן בהרחבה בנושא. (וישנם עוד תשובות רבות באתר בנושאים אלו). ומאחר שיש מחלוקת בנושא, הכלל הוא שהאישה מוחזקת ברווחים אלו. (לפעמים יכול להיווצר מצב שהבעל יהיה מוחזק אבל זה מורכב ותלוי בחיוב המזונות שלו לאישה, אין טעם לרדת לפרטים וסיטואציות משום שהשאלה היא כאן מאד כללית.

יחד עם זה, כל הזוגות שאני מכיר ודאי מנהלים חיים משותפים לגמרי תוך כדי כיבוד הדדי של האחר על כל המשתמע, לכן להערכתי הנושא הבחור העלה היה רק דיון בפן העקרוני ולא בפן המעשי.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. סליחה על התערבות אך אני אישית הייתי מתייחס לזה כתמרור אזהרה. בחור שכבר לפני האירוסין "מגלה דעתו" שהכסף שלה שייך בעצם לו אומר דרשני.

  2. אני חוזר שוב שהכל לפי ההקשר, אני מניח שהוא לא אמר משהו אישי, אלא השיחה התגלגלה באופן הלכתי לדיני הממון הנובעים מהאישות.

  3. אני חושבת כמו שאמר קודמי זה באמת אזהרה עצם החשיבה של הבחור מעידה על אופיו .
    יש לו אומץ לאמר לה דבר כזה בפגישה אז מה יהיה לאחר נישואיהם יהיה לו אומץ להגיד ולעשות דברים הרבה יותר חמורים.
    תזהרי מאד !!