עולם הבא – אמיתות התורה שבעל פה

שאלה:

למה בתורה לא רשום על העולם הבא אולי זה לא נכון יש הוכחה כלפי זה תודה!

תשובה:

שלום וברכה

התורה בכוונה תחילה אינה כותבת את שכר עולם הבא, משום שזו סטייה גמורה מעבודת ה', לעבוד על מנת לקבל שכר. המשנה בפרקי אבות מזהירה על כך: אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב על מנת לקבל פרס". עבודת ה' צריכה להיות בתכלית נקייה על מנת לגלות כבוד שמים לדבוק בה' יתברך, ולא לצרכנו. כדי לדעת את אמיתות הענין הזה של שכר העולם הבא, יש לשאול בכלל על כל מה שכתוב בחז"ל, מי אמר שזה נכון? בתורה לא כתוב מה זה אתרוג? כתוב פרי עץ הדר, אולי זה מנגו? וכך כל תורה שבעל פה, ולצורך זה יש ללמוד מה ההוכחה לאמיתות התורה שבעל פה, יש בזה ספרים רבים מהם קדמונים ומאוחרים, אני ממליץ על הספר תורה שבעל פה של הרב יהושע עינבל, ספר עכשוי ומקיף.

ברכה והצלחה.