חברה איבדה בגד שלי. מה הדין?

שאלה:

קניתי חולצה חדשה. לבשתי פעם או פעמיים וחברה ביקשה שאלווה לה החולצה לצרכי מסיבה שלה.
בתום המסיבה היא שכחה החולצה באולם וכשביקשתי החולצה בחזרה אמרה לי שהחולצה אבדה.
היא לא הציעה לקנות לי חדשה במקום החולצה שאבדה. ושאלה בכמה כסף קניתי אותה. ואמרתי לה.ולאחר זמן מה היא שלחה לי סכום כסף מחצית שווי החולצה. הכל על דעתה בלא להיוועץ עימדי.
עכשיו, באם אני רוצה לקנות חדשה הרי שעלי לשלם מחיר מלא.
מה עושים??

תשובה:

שלום וברכה,

חולצה שלבשת פעם או פעמיים לא יורד ערכה בעינייך, ומצידך זה חולצה חדשה. ולכן השואלת חייבת לשלם לך מחיר של חולצה חדשה. ולכן תדרשי ממנה שתשלים לך את החוב שהיא חייבת לך.

בהצלחה.