תשלום על בניה על הגג שנבנה מתחתיי

שאלה:

1. בניתי על תוספת בניה שבנו מתחתיי. לפי הידוע לי צריך לשלם ע"ז, האם זה פשוט?
2. אם כן, האם גם באופן שהדייר שמתחתיי קנה את הדירה כולל התוספת?
3. כמו"כ לפי הידוע לי אני צריך לשלם על היסודות לשכן זה וכן לשכן שמתחתיו, האם זה פשוט?
4. אם כן, האם גם באופן ששניהם קנו את דירותיהם לאחר התוספת?

ישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה בונה על הרחבה של השכנים מתחתיך אתה צריך להשתתף איתם בהוצאות היסודות. אם שני שכנים בנו ואתה השלישי רוצה לבנות, עליך לשלם שליש מהיסודות, ולכן אתה צריך לשלם לכל דייר שישית.

וכמו כן אתה צריך לשלם חצי מהיציקה של התקרה שלו שמשמשת רצפה שלך.

כאשר הדייר שהרחיב מכר את הדירה, נחלקו הדיינים האם התשלום שייך לקונה שעכשיו גר בדירה או שייך למוכר שבנה והרחיב. ומסתבר שהתשלום שייך למוכר שהרחיב כיון שהוא הוציא את ההוצאות הבנייה, והוא הוציא הוצאות עבור השכן העליון.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה על סגנון השאלה.
    יש ויכוח למי מגיע הכסף, אני מבין שלדעתכם הכסף מגיע למוכר, אבל האם בזה נפטרתי מחובי בצורה ודאית, הרי סו"ס י"א שמגיע לקונה.

  2. אתה יכול להעביר למוכר, ואם הקונה יתבע אותך תשלח אותו למוכר.
    כמו כן אתה יכול לומר לשניהם שאתה מוכן לשלם והם יסתדרו ביניהם.