שתיה באמצע חזרת ש"ץ

שאלה:

שלום וברכה לרב.!
האם יש איסור לשתות בחזרת הש"ץ?
או שמעיקר הדין מותר ורק ראוי שלא…?
א"א מקורות בבקשה
תודה רבה

תשובה:

אם אתה מדבר ביחס לחזן, הרי שחזרת הש"ץ דינה כתפילת שמונה עשרה לכל דבר וענין, ובודאי אסור לשתות ולא לרמוז למישהו ולא שום הפסק שהוא. מעבר לענין הבזיון, הפסק אינו רק בדיבור אלא גם על ידי עשיית מעשה שאינו קשור לתפילה, ראה משנה ברורה סי' קעט ס"ק א. אם אתה מדבר ביחס לציבור, מדובר בבזיון התפילה, אבל לא שייך דין הפסק לשומעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם החזן ברך שהכל לפני התפילה והוא לא נמלך. איזה יש הפסק יש בעניין. אם לא שזה לא כבוד התפילה. אבל אם הזן צרוד והתפילה משתבשת אזי השתיה היא לכבוד התפילה. הלא כן ?