לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קרע ברצועת תפילין של יד

שאלה:

קרע קטן ברצועת תפילין של יד באזור ההידוק של הבית ליד:
אם באזור הקרע יש פחות מ 0.9 סנטימטר אי אפשר לברך על התפילין? גם קרע במקום אחד פוסל את כל התפילין?

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא?

תשובה:

אם נקרע עד שאין שם רוחב הרצועות 11 מ”מ לשיטת החזון איש [שיעורין של תורה אות ז] או 10 מ”מ לשיטת הגר”ח נאה [שיעורי תורה סי’ ג סעי’ לז] הרצועה פסולה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרצועה של התפילין של יד, נקרע באמצע זרוע, הענין שנשאר רק כדי ְְְְְְְְשלוש כריכות בזרוע, והכריכות על האצבעות,
    מותר לתפור החתיכה שנקרעה, עם החתיכה שנשאר ?
    תודה רבה ושבת שלום

  2. שבוע טוב ומבורך
    בשביל התשובה של לקנות חדש, זה קל מאוד ולא צריכים לשאול לרב, הבעיה עם בן אדם עני מאוד, ויש לו כמעט לתת לאכול לילדים ולאשה

  3. כיון ששאלת גם בשאל את הרב שם השבתי יותר בהרחבה והבאתי את המחלוקת בענין זה שהביא הביאור הלכה בסימן לג, לכן באמת אינני רואה עצה אחרת אלא לקנות. בשורות טובות ורק שפע!
    אשמח אם תכתוב כאן מס' חשבון בנק אולי מעיינים יוכלו לסייע לך באיזו תרומה.