קביעת מזוזה בחדר שירות היוצא מהאמבטיה

שאלה:

2 שאלות.
1.האם ניתן לקבוע מזוזה בחדר שרות(כביסה) שעובר דרך השרותים אבל עם דלת מפרידה?
2.ובאותו עניין האם ניתן להקשיב לדברי תורה או להרהר בדברי תורה בחדר השרות (כביסה)?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר החדר הפנימי יותר הוא החדר שירות, כלומר נכנסים לאמבטיה וממנה יוצאים לחדר השירות, נחלקו הדעות אם פתח זה חייב במזוזה, כמובן רק בתנאי שיש בו גודל של ד' אמות על ד' אמות. ונראה שמנהג העולם שלא לקבוע שם מזוזה. גם לדעת המחייבים במזוזה, זה נעשה רק באופן שכאשר סוגרים את דלת האמבטיה הפונה לחדר שירות, המזוזה בחוץ – בחדר שירות ולא באמבטיה.

מקורות:

ראה פרי מגדים או"ח סי' פד משב"ז ס"ק ב שנראה שמחייב במזוזה, וכן כתב בשו"ת בית שלמה או"ח סי' יח, וכ"ה בשו"ת תשובות והנהגות ח"ב סי' תקמח. אולם בשבט הלוי ח"ה סי' קסז נקט שאין לקבוע שם מזוזה כיון שזה מונח על כותלי האמבטיה שהיא בית של גנאי, וראה עוד בפתח מזוזות רפו ד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. פתחתי בתשובות והנהגות, ומפורש שם שהוא מדבר רק על בית מרחץ שאינו גנאי כל כך, אבל שירותים שזה מקום המאוס לא הורה שצריך לשים (ולכאורה יש בזה בזיון המזוזה)