עובד שהכניס את עצמו לבידוד

שאלה:

אנחנו עתידים לנסוע לאומן בע"ה, ובחזרה נגזר עלינו בידוד של 14 יום. מה הדין לגבי עובד שלי – האם יכול להשאר בביתו בטענת בידוד ולגבות ממני משכורת מלאה (לכאורה מגיע לו ימי מחלה לפי חוק מדינה, מאידך כאן הוא "מכניס עצמו" למחלה ואין זה בעיה שלי)?

בנוסף, אם יחליט לעבוד למרות הבידוד, בהנחה וח"ו יתפס ויקבל קנס, מי סופג את הקנס? שוב אטען בתור מעסיק – הוא הכניס עצמו לזה, ולא עלי דידי מוטל לשלם, אני צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שנוסע לאומן לר"ה ואח"כ מתחייב בבידוד לא יכול לגבות תשלום ימי מחלה מהמעביד, כיון שהוא מכניס את עצמו לבידוד. ואין היגיון שהמעביד ישלם ימי מחלה על מה שהעובד עשה לעצמו בידיים.
אם העובד יצא וקיבל קנס, אין חובה למעביד לשלם את הקנס. אלא אם המעביד מתחייב [באופן המועיל] שישלם את הקנס שיגיע לעובד.

בהצלחה.