כפרות בתלמוד תורה

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
1) אני מלמד בבית ספר יסודי רציתי לשאול האם לפני יום כיפור אפשר לעשות טקס כפרות בבית הספר לתלמידים (לקחת סכום מועט 10 -20 אגורות) על מנת שיחוו את הכפרות?
2) האם אפשר לעשות זאת על כיתה שלמה כל פעם?
3) מה צריך לדעת בעניין (הלכתי)?

תשובה:

שלום וברכה

למה לא? רעיון טוב מאוד. אבל יותר טוב ללמד אותם שיעשו בביתם בערב יום הכיפורים, אולי שכל אחד יבין כמה שקלים מהבית ותעשה להם שקיק נאה, אולי שיעשו איזו מלאכה [אגב מסכת קורונה חד פעמית שאתה מקפל לשנים הופכת לשקיק נחמד עם ידיות, כך ראיתי אצל אשתי שהיא מורה…], והם יעשו את זה בבית ברוב טקס וכך תזכה גם את בני המשפחה להכיר את הענין וכו'… אין מה לדעת, יש נוסח בסידורים.