העתקת ספר

שאלה:

שלום הרב, ישנם כתבי יד של רב חשוב שלוקח הרבה שנים להוציא אותם לאור. לפני כשנתיים הוציאו מהדורה קטנה עם חלק מהתוכן בהוצאה מוגבלת של 50 עותקים (שלא רצו שיגיעו לציבור הרחב) ובעוד מספר שנים אמורה לצאת מהדורה מלאה. הגיע לידיי עותק – האם מותר לי לצלם אותו כדי להשתמש בלימוד? יש לציין שכאשר תצא המהודרה השלמה אקנה אותה…
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מצלם כדי ללמוד או לבדוק האם אתה מעוניין בספר, אין איסור הפרת זכויות יוצרים. ואם בעתיד תקנה את הספר, אין איסור כיון שאתה לא מפסיד להם בהעתקה שלך.

בהצלחה.