גזל מסופר

שאלה:

שלום וברכה!
כשהייתי נער גנבתי כמה פעמים מסופר שהיה נמצא ליד בית הספר שלי,
כשבאתי להשיב לאחר כמה שנים אמרו לי בסופר שאין להם אפשרות לקבל את הכסף כי הם חייבים להוציא קבלה בנוסף אני לא בטוח שזו הייתה אותה חברה של סופרים.
השאלה מה אני יכול לעשות? האם אני פשוט יכול להיכנס לקחת כמה מוצרים לשלם עליהם את הסכום ואז להחזיר אותם למדף? האם אני צריך להודיע שאני מחזיר את הגניבה? וא"כ למי?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל עליך לברר שהסופר לא החליף בעלות. והיה אם הסופר לא החליף בעלות תוכל לקחת כמה מוצרים לשלם עבורם ולהחזירם למדף, ובזה אתה יוצא ידי חובת השבה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אתה צריך לשאול בקופה ראשית האם הסופר עבר בעלות ב15 שנה האחרונים. ואם לא עבר תחזיר ואם עבר בעלות, אין אפשרות להחזיר, ויש לעשות עם הכסף צורכי ציבור.