ציצית עם תכלת או בלי?

שאלה:

שלום כבוד הרב .

יש לי כמה שאלות בבקשה .

1. אני רוצה לקנות ציצית . עכשיו אני לא מבין בזה כי אני די חדש ביהדות
, אבל הבנתי שהציצית אמורה להיות עשויה מצמר בלבד ( אני הולך לפי שיטת הספרדים ) .
באתר שאני רוצה לקנות ממנות את הציצית רשום – "גופייה ללא שרוולים בעלת 4 כנפות מ-100% צמר כבשים טהור " כבשי מרינו .

האם צמר כבשי מרינו תופס ואפשר להשתמש בציצית כזאת ?

בנוסף , יש בחירת סוג קשירה
לדוגמה : תכלת רמבם , תכלת ראב"ד , פתיל עבה יקוק ספרדי , פתיל עבה ז ח יא יג .
ולכל קשירה יש מחיר אחר . לדוגמה – קשירת רמב"ם פתיל תכלת יקרה כמעט ב150 שקל יותר מהקשירה הספרדית .

לכן , לפני שאני קונה אשמח שתסביר לי מה ההבדלים בין הקשירות ואם שווה לי להשקיע בקשירה מיוחדת , או שזה סתם מנהג ואין בזה משהו מיוחד .

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מרינו הם כבשים וזה צמר.

הנושא של תכלת אינו סוג הקשירה, אלא יש במצות ציצית שני חלקים שאין ביניהם קשר, יש את עצם מצות ציצית, ויש את המצוה להטיל פתיל תכלת. זה מאות רבות של שנים שאין לנו ידיעה מה היא התכלת של התורה, ולכן לא עשו תכלת בכלל, מצות ציצית מתקיימת גם בלי קיום מצות תכלת, וגם היום רוב רובם של בני התורה ותלמידי החכמים לא הולכים עם תכלת. בשנים האחרונות יש טוענים שהם גילו מה היא התכלת, ויש בזה שתי גישות שונות ראה כאן מאמר נרחב בענין זה. ועוד מאמר נרחב כאן. זה מה שמייקר לך בעיקר. מה שכן חשוב שאם אתה ספרדי תעשה קשירה ספרדית. עוד דבר חשוב מאוד, לדעת מי קושר, שמדובר באנשים יראי ה' שעושים לשם מצות ציצית, לפי כל כללי ההלכה.

ברכה מרובה!