פרסום סטטוסים אישיים בווטסאפ

שאלה:

שלום רב,
יש היום שיטת שיווק מאוד מוצלחת – פרסום דרך הסטטוסים בווטסאפ.
השיטה הזו עובדת בצורה מדהימה אבל אך ורק אם את גם מעלה תמונות שלך ושל המשפחה מהחיים האישיים.
ככל שהסטטוסים יהיו יותר חושפניים כך יהיו לך יותר עוקבים, ככל שהסטטוסים יהיו יותר עסקיים ופרסומיים, הרבה עוקבים יתנדפו…
השאלה שלי היא איך רואה ההלכה את העניין הזה?
האם פרסום היציאה שלך לצימר או איך ערכת את שולחן השבת ובאופן כללי פרסום החיים האישיים הוא תקין?
האם זה גובל בחוסר צניעות גם אם זה מיועד רק לנשים?
האם זה יכול לגרום לקנאה ולצרות עין?
אשמח לשמוע את דעת הרב בנושא, משום שהעניין הפך להיות חזק מאוד גם בציבור החרדי, והייתי רוצה לדעת לגבי האם נכון לנהוג כך והאם לקבל את שיטת השיווק הזו.
תודה רבה!

תשובה:

לא כל דבר ביהדות הוא "אסור מותר", ככל שמדובר בפירסום לנשים אינני רואה בזה משהו בעייתי מבחינה הלכתית, אבל לטעמי זה גס, סוג של צהובון כזה שהנפש היפה סולדת ממנו.

עשי כפי הרגשתך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר כי לא מדובר בפרסומים לנשים, אלא כל אדם המופיע ברשימת אנשי הקשר של אותה אחת, יכול לראות את ה"סטטוס".

    כמו כן, מצוי שאשה מראה לבעלה סטטוסים שהיא ראתה, ופשוט שכל הנ"ל אסור משום חוסר צניעות, במובן הכי בסיסי של צניעות.

    אם הרמב"ם הזהיר שאשה לא תצא מביתה אלא כפי הצורך, פעם או פעמיים בחודש, מה נענה על "סטטוס" שנמצא 24 שעות עד שהוא מתנדף, וכל דיכפין יכול לצפות בו?

    בוודאי שיש לאסור, בלשון שאינה משתמעת לשני פנים.

    (ואני עוד לא מדבר על זה שאשה מתקנאת מרעותה ורבה עם בעלה, תראה איך היא מתלבשת ולי אין בגדים בארון, תראה איך היא יוצאת ואנחנו לא יצאנו מזה עידן ועידנים…)