לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עקירת עץ פרי

שאלה:

שלום רב ברצוני לשאול לגבי עץ פרי שבזמן שיפוצים עקרו אותו והניחו אותו (ככל הנראה) בגיגית גדולה עם אדמה ולאחר מכן שתלו אותו חזרה עם הגיגית איפה שהיה,כיום לאחר למעלה מחצי שנה העץ התחיל להיות "חולה" כנראה בגלל הגיגית ואני רוצה להעביר את העץ למקום אחר גם כי הוא לא כ"כ נוח לי בחצר וגם כדי שיהיה אפשר לסלק את הגיגית ו"לרפא" את העץ האם מותר (שאלתי ת"ח בתחילה לענין לעקור את העץ להסיר את הגיגית ולנוטעו מחדש באותו מקום והשיב לי שמעיקר הדין מותר ועדיף ע"י גוי ואחר כך חשבתי שאולי מותר ג"כ להעביר אותו למקום אחר ופניתי אליכם בשאלה הנ"ל)

תשובה:

אין הבדל בין אותו מקום למקום אחר, ככל שזה נעשה כדי להבריא את העץ, ועל ידיד גוי יש להקל, רק לזכור שבדרך כלל יש למנות לו שוב מחדש שנות ערלה, אא"כ הוא נשאר בגוש שהוא יכול להשאר בו ולא היתה חציצה בינו לקרקע, וכאן לפי דעתי אין גוש כזה כי הגיגית חוסמת.