לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפסדתי לקוחה למוכרת – האם צריך לשלם?

שאלה:

עמדתי בתור לקופה של חנות בבעלות פרטית(המוכרת היא בעלת החנות) ומשהי התענינה במוצר כלשהוא אצל המוכרת, אני התערבתי ואמרתי לה שיש לי את המוצר הזה והוא לא שווה, המוכרת אמרה שהוא כן שווה אבל הקונה לא קנתה, האם אני אמורה ללכת ולשלם את הסכום שהמוצר עלה?, כי אם לא הייתי מתערבת היא היתה קונה אותו.

תשובה:

שלום וברכה,

אם את סבורה שדברייך נכונים והמוצר לא שווה, ודאי שאין חובת תשלום, וטוב עשית שהצלת את הלקוחה מהפסד ממון.

גם אם הצדק עם המוכרת והמוצר תקין וטוב ואין חשש לרכוש אותו, אין חיוב תשלומים כדין מבטל כיסו של חברו – שמונע מחברו רווח ממון, שפטור בדיני אדם וחייב בדיני שמים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1