עריכת וידאו עבור אשה

שאלה:

שלום הרב
האם יש בעיה הלכתית לערוך סרטון לאישה/סרטון שמופיעה בו אישה כגון: סרטון לארועים,סדרת טלויזיה וכו'?
אם כן,אשמח למקור

תשובה:

שלום וברכה

ככלל כאשר מדובר בסרט שגם מופיעות בו נשים רוקדות וכדומה כמו סרט חתונה, ומדובר בנשים צנועות והצילומים ברובם די מרוחקים, והעורך רק מסדר וגוזר וזה אינו עיקר הדבר, נהגו להקל בזה לצלמים מכל הסברא שהוא טרוד במלאכתו ואינו מתעמק בריקוד וכו'. אבל כאשר מדובר בסרט של אשה לבדה, והיא מופיעה שם בשירה או בהצגה או דוגמנות וכדומה, ודאי שיש בזה פריצות גדולה שגבר יעסוק איתה בזה ובעריכה של זה, ומן הסתם גם נותן עצות כיצד תראה יפה יותר וכו', זה ממש לא ראוי ובהכרח מביא להרהורי עבירה וכו'. לכן החכם עיניו בראשו לדעת להבחין בין הדברים ולקבוע לעצמו מה נכון וראוי ומה חרג מגבולות המותר, ונעשה גרוע…