האם מותר לשתף שיעורים שעולים כסף עם אנשים אחרים בחינם?

שאלה:

שלום,
ראובן עשה קבוצה בוואטסאפ ומעלה לשם שיעורי תורה שלו (הוא קורא מתוך ספר מסוים של רב אחד ומסביר את תוכנו למאזינים). כל אחד מחברי קבוצה משלם סכום מסוים (דמי חבר) בשביל לקבל את החומר (שעירים בפורמט אודיו audio).
והשאלה היא האם מותר לאיזה מחברי קבוצה לקחת קובץ אודיו מהקבוצה ולשלוח לחברים שלו (דרך וואטסאפ) בחינם, או שזה אסור כי חברי קבוצה אחרים משלים עבור זה כסף?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור הפרת זכויות יוצרים על השיעורים שהוא מוסר, ומותר להעתיק אותם, ולכן יהיה מותר לשלוח אותם לאחרים בחינם. למרות שהוא גובה תשלום מהקבוצה ששומעים אותו, אבל אם אחרים מקליטים את השיעורים לא חל על זה זכויות יוצרים.

בהצלחה.