שבועות שהפרתי – המשך

שאלה:

שלום.
קודם כל אני יודע שאסור להשבע, עשיתי זאת מתוך לחץ כי לא הרגשתי טוב באותם ימים ומרוב לחץ ופחד מהבריאות שלי נשבעתי שלא אוכל גאנק עד תאריך מסויים ולא יעשה יותר משהו שעשה לי לא טוב. הפרתי את שניהם…
השבועה הראשונה פשוט כי לא יכולתי להתפאק יותר אחרי חודש שלא עשיתי את זה.
השבועה השניה של הגאנק פוד, באמת שרציתי לא לאכול בכלל גאנק אבל ההורים קנו הביתה למרות שאמרתי שלא רוצה ולא רציתי שיכעסו כי אבא שלי אמר לי לאכול.
אכלתי אמבורגר כי הוא אמר לי שזה לא גאנק ותוך כדי שאני אוכל נזכרתי שגם התכוונתי לזה, כל אוכל שמבחוץ..
וגם עוד שבועה שהפרתי שהייתי בן 14 נזכרתי.
אני עושה התרת נדרים 3 פעמים?
מצטער על הבורות ושוב יודע שמה שעשיתי לא בסדר.
אני מרגיש ממש רע.
וגם האם השבועה שאמרתי אותה לפני כמעט 4 שנים נחשבת עדיין? הייתי ילד..
ויש עוד שבועה שלא הפרתי אותה, צריך גם אותה לעשות התרת נדרים?

תשובה:

התרת נדרים לא מועילה למפרע לבטל את האיסור שעברת בכך שהפרת את השבועה, היא מועילה כדי שלא תעבור שוב איסור מכאן ולהבא… לכן כל שבועה שהיא עדיין בתוקף, תלך לרב ותעשה לה התרה, הוא צריך למצוא נימוק להתרה ועושים זאת בפני שלושה אברכים.

בהצלחה ולעולם לא לעשות זאת יותר!