קופת צדקה של ישיבה – לא באים לקחת

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב,למדתי שאם יש לי קופת צדקה בבית ועליה יש עטיפה של ישיבה או כדומ צריך להעביר את הכסף לשם ולא למקומות אחרים.כעת השאלה שלי היא מה עושים עם קופת צדקה של מוסד ישן מאוד שהם לא באים לקחת את הכסף,יש אפשרות להעביר את הכסף לישיבה או בית כנסת וכדומ'.האם צריך התרה וא"כ איך היא מתבצעת??
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה ללכת אליהם ולהחזיר את הקופה ואת הכסף. הם צריך לבוא ולקחת את הקופה עם הכסף. אבל הם לא נביאים, ומעצמם לא יבואו…

יש להתקשר אליהם ולהודיע שיבואו עד זמן מסוים, ואם לא מגיעים אתה מוציא את הקופה מהבית, והם יחליט האם לבוא לקחת את הקופה או לא. אם יעבור זמן ולא באו הקופה נעשית להפקר. ואת הכסף יהיה ניתן להעביר לצדקה אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיט אם הניח בביתו חפצים ולא בא לקחתם שמותר לו להוציאם ביתו, ולדעת הרמ"א יש להודיעו תחילה.