כלה שהתמוטטה ביום חתונתה

שאלה:

כלה במצב אנוש ביום חתונתה אומרים שביום הזה נמחלים לחתן וכלה כל עוונותיהם.כיצד יכול ?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה כואבת מאוד, בורא עולם ישלח לה רפואה שלמה. לעלם לא נדע חשבונות שמים, וכי כאשר ילד קטן הולך לבית עולמו כן יש לו עוונות? מדוע נגזר עליו כך? אלא שיש לאדם בחייו כל מיני נסיונות ותיקונים לפעמים גם מדורות קודמים, ולעולם לא נדע מה טוב לנו מדוע ומתי ולמה. כמו כן אין כפרה בלי תשובה! חובה לדעת זאת, זה נוגע ליום הנישואין ונוגע גם ליום הכיפורים הבעל"ט, מי שחושב שיצום וזהו כך יתכפר לו, טועה. ממילא אין שאלה, וכי מישהו יכול להעיד על עצמו שהוא חוזר בתשובה שלמה, הרי זה קשה מאוד. לכן אין לנו שאלות לבורא עולם, רק אמונה שהוא עושה את הטוב לנו, והתפילות אליו יסייעו ויועילו בעז"ה לרפואה שלמה.