בשר וחלב-מסיכת קורנה

שאלה:

היי הרב
לגבי מסיכת קורונה.
כאשר שמתי את המסיכה לאחר ארוחה בשרית ועל המסיכה נשארו לכלוכים: שמן וכו'
האם המסיכה נחשבת כ"בשרית"?

תשובה:

שלום וברכה

אני מאמין שאדם שאוכל בדרך ארץ בצורה רגילה הפרצוף שלו לא מרוח בשמן ובבשר או חלב… ואין סיבה לחשש. גם אם אירע דבר כזה אין איסור ללבוש מסכה זו אחרי ארוחה חלבית. סתם נעים יותר לשמור על אסטטיקה, אם המסכה מלוכלכת תחליף, זה חד פעמי.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה משונה
    לו יהיבנא ליה כל דבריו,
    מנשימת אדים מה שנקרא הבל בלשון ההלכה של בשר
    מתי זה יבוא במגע עם חלב?
    אם באמת המסכה נתלכלכה אפשר לכבסה
    לפעמים אחרי זמן רב היא מקבלת ריח…
    זה אפשר לפתור בקלות רוחצים אותה במים וסבון כלים
    עד שהיא מתייבשת משתמשים באחרת
    אין סיבה לזרוק אותה עד שנשחקת ממש,
    דיברתי עם אדם מבוגר מבין ברפואה ויועץ טבעוני הוא טוען שצריך לנשום דרף האף,
    ובאויר הנפלט מהנשימה יש יותר מדיי פחמן דו חמצני CO2
    ולכן לא מומלץ לשים את המסכה גם על האף, אא"כ יש חשש לקנס,
    או לגבאי בית כנסת עצבני מדיי