איך תראה תפילה על התורמים?

שאלה:

מוסד תורני שעושה חוגי בית מבקש תרומות מחלק דפים לברכות
השאלה על הדפים האם חייב לעבור שם שם ולברך או יש אפשרות אחרת?

תשובה:

אני חושב שאני קצת נדהם מהשאלה… הייתי מצפה, שאם לוקחים כסף מאנשים, לפעמים אפילו סכום נכבד, וכל מה שהם מבקשים זה שיתפללו עליהם, אז לא רק שיש להזכיר כל שם, אלא לדאוג שמי שיתפלל יהיה בן תורה אמיתי וירא שמים גדול, שתפילותיו נאמרות במתינות ובכוונה רבה, והוא יעשה זאת בחרדת קודש מתוך תחושת שליחות גדולה, ויקרא שם שם ויתחנן לה' שימלאו כל משאלות ליבם לטובה, ובלי זה נראה לי שחוטאים כלפי האנשים האלו ויש חשש גזל בכל התרומות. הרי הם מאמינים שהם נותנים בשביל לקבל ברכה מרב שיש לו קשר לבורא עולם ומברך בכוונה…

חישבו על הדברים!