חובת תשלום דמי חבר לבית כנסת

שאלה:

שלום.
בית כנסת שדורש לשלם דמי חבר והרב והגבאי שם אומרים שזה חובה, האם באמת חייב לשלם (בין בזמן הקורונה ובין בזמן רגיל)? יש לציין שהבית כנסת בעיר רגילה שיש בה עוד הרבה בתי כנסת.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

חובה על כל אדם להשתתף בהוצאות של בית כנסת – הוצאות בנייה והוצאות החזקה. בזמנינו בערים גדולות שיש הרבה בתי כנסיות ויש אנשים שכל יום מתפללים במקום אחר, אין אפשרות לאכוף את ההלכה כיון שלכל בית כנסת טוען שהוא שייך למקום אחר. אבל המתפלל חייב להיות חבר בית כנסת במקום שהוא משתייך אליו, ואין לו אפשרות להיפטר מהוצאות החזקת בית כנסת.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן קסג סעיף א.