השקעה בבורסה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים ,
ברצוני להשקיע בחברה ישראלית , אני משקיע דרך הבנק בבורסת נאסד"ק השאלה האם זה מותר או שמה יש חששות ? והאם זה משנה דרך איזה בורסה זה או מסלול ?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לרכוש מניות דרך הבורסה, לפי רבים מהפוסקים [מרנן הגרי"ש אלישיב הגרש"ז אוירבך והגר"מ פיינשטיין זצ"ל] ולפי דעתם אין בעלות לבעלי המניות הקטנות, ולכן אין להם שותפות בנעשה בחברות, ולכן מותר לרכוש מניות מכל חברה ואין איסור. יש החולקים, וניתן לסמוך על המקילים.

באגחי"ם יש חששות איסור, ולכן יש לברר האם מחזיקים שטר היתר עסקה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1