הסכם שותפות עם סמינר לבנות

שאלה:

שלום פתחנו בס"ד בית ספר וסמינר לבנות על טהרת הקודש בחו"ל
אדם אחד מסכים לתרום סכום גדול מאד בתנאי שנעשה איתו איזה הסכם שותפות
השאלה היא האם שייך לעשות איזה הסכם עם החלק של התורה של הנשים??

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לעשות הסכם שותפות עם הסמינ, דהיינו שהסמינר תחנך בנות לתורה ויראת שמים, והתורם הוא שותף בכל הזיכוי הרבים של הסמינר. ניתן לעשותו שותף כללי. וכמו כן ניתן לחבר אותו למספר בנות שהוא מממן אותן והוא שותף לכל ההתפתחות הרוחנית שלהן – הוא מחזיק אותן ובזכותו הן מתעלות ומחנכות בדרך הישרה.

[הוא באמת שותף בדבר הממון שהוא תורם הוא מחזיק את הבנות הללו ובמיוחד עם ובעים מראש על מספר בנות שהוא אכן דואג להם אישית כלומר המוסד בודק את ההוצאות שלהם והא משלם אותם לבנות. כמובן בבנות שהם אכן מחוסרות יכולת ואם כך התרומה שלו היא זו שמחזיקה אותם וגורמת להם להתעלות רוחנית וללמוד ככל הראוי ובעזרת ה' יצאו משם ויבנו בנים של תורה ויראת שמים ויחנכו את בניהם ללמוד תורה ולאהוב אותה ולשמור ולקיים מצוות הרי שכל זה בזכות תרומתו שלו שהוא החזיק אותם במוסד, וזה ממש שותפות עם כל הגדילה הרוחנית והבניה היהודית של הבנות בדרך התורה והיראה]

בהצלחה.